Camino в Франції

Шлях святого Якова або шлях до Сантьяго завдяки своїй розгалуженості справив великий вплив в епоху Середньовіччя. Саме тому Camino de Santiago входить до числа пам’яток всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Існує чимало маршрутів шляху святого Якова і сьогодні ми розповімо про традиційний шлях - Французький.

Camino Frances вважається найпопулярнішим, бо набув своєї значущості ще у середньовічній Європі. З роками Французький шлях мав велике культурне та соціально-економічне значення, а для багатьох католицьких християн пройти цей шлях було обов’язком честі.

Французький шлях найвідоміший у всьому світі піший маршрут, тому найзавантаженіший і багатолюдний, особливо у літню пору року. Зазвичай, щороку більшість пілігримів подорожують до Сантьяго саме Французьким шляхом. Завдяки цьому маршрут відрізняється розвинутою інфраструктурою, такою як вказівники та велика кількість комфортабельних засобів розміщень.

Найкоротший маршрут необхідний для отримання сертифіката паломника Французьким шляхом: Саррія — Портомарін — Палас-де-Рей — Меліде — Арсуа — Педросо — Сантьяго-де-Компостела. Обираючи цей маршрут, ви обираєте унікальність та можливість об’єднатись з людьми різних країн. Подорожуючи Французьким шляхом ви поринете в атмосферу стародавньої архітектури романських і готичних стилів, неймовірних краєвидів і, найголовніше, перезавантажитесь, отримавши незабутній досвід у своєму житті.