Вінницька гідеса вирушає у Camino Podolico, щоб зібрати гроші на інклюзивний автомобіль для військових

Гідеса з хайкінгу Світлана Гордійчук вирушає у тижневий піший похід Подільським шляхом святого Якова. Разом з двома супутницями вона пройде 250 кілометрів з Вінниці до Кам’янця-Подільського, а також новою ділянкою до храму св. Якова, активно висвітлюючи свою мандрівку. Мета – популяризувати туристичний маршрут Camino Podolico і зібрати гроші на спеціальний інклюзивний автомобіль, обладнаний підйомником.

«Нас йде троє: я, Євгенія Рахматова, яка переїхала у Вінницю з Донеччини після 2014 року, і моя давня подруга Марія Дроздова з Києва. Наша головна ціль – благодійний збір для реабілітації військових. Під час походу ми будемо збирати гроші для Вінницького державного протезно-ортопедичного підприємства, яке безкоштовно забезпечує протезуванням наших захисників, а саме – на бус з підйомною системою, який буде перевозити ветеранів на екскурсії невеликими групами до 8 людей. І друга наша ціль – це популяризація Camino Podolico для психологічного розвантаження людей, які постраждали від війни. Крім усього іншого ми – жінки, які чекають своїх близьких і коханих з фронту. І на своєму прикладі хочемо показати, що за допомогою такого походу можна забезпечити собі кращу емоційну стійкість і знайти рівновагу», – розповіла Світлана Гордійчук. 

Їхня мандрівка з Вінниці до Кам’янця-Подільського стартує вранці 18 травня і триватиме вісім днів (планують проходити по 30-35 кілометрів за день пішки). Увесь цей час вони розповідатимуть про свій шлях на особистих сторінках в Instagram, публікуючи фото, відео й прямі ефіри.

«З мого боку буде дуже активна і детальна трансляція всього шляху: що з собою взяли, як долаємо маршрут… В обід, коли в нас буде дві-три години перепочинку, чи перед сном, ми будемо намагатися робити невеликі прямі ефіри і відповідати на всі питання, щоб людям було цікаво, щоб популяризувати Camino Podolico, щоб цим шляхом йшло більше людей», – каже мандрівниця. 

Усе це робитиметься заради благодійного збору, ціль якого – до 400 000 гривень. Він триватиме до кінця травня, адже після Камʼянця-Подільського Світлана Гордійчук планує йти по продовженому маршруту Camino Podolico: Рихта – Завалля – Панівці – Окопи – Жванець. 

«Я хочу допомогти в реабілітації військових, які перебувають у Вінниці на протезуванні. З керівництвом Вінницького протезно-ортопедичного підприємства у нас виникла ідея, що можна зібрати на бус, який буде обладнаний підйомною системою, щоб возити ветеранів. Бо коли їм роблять протези, військові якийсь час повинні перебувати у стаціонарному відділенні підприємства. В цей період для них організовують дозвілля, і щоб пересуватися навіть містом, їм необхідний спеціальний транспорт. Добре що в нас у Вінниці є вже екскурсії для ветеранів. Так само хочеться, щоб вони більше знали й про Вінницьку область, щоб вони могли приїхати і подивитися той же шлях Camino Podolico», – розповідає Світлана Гордійчук. 

Благодійні внески можна робити на монобанку за посиланням: https://send.monobank.ua/jar/2PG18puMH7 (номер картки банки: 5375 4112 1824 1755). Також, щоб допомогти зібрати гроші на бус з підйомником, всі охочі можуть приєднатися до збору, скориставшись новою функцією «Дружня банка». 

За мандрівкою можна стежити на інстаграм-сторінках Світлани Гордійчук (@svitlanida), Марії Дроздової (@drozdova.mariia)
і Євгенії Рахматової (@_mstmustisnt_).

Також читайте інтерв’ю зі Світланою Гордійчук на туристичному сайті Вінниці: «20 кілометрів під силу кожному»: мандрівниця Світлана Гордійчук про хайкінг на Вінниччині