Популярність шляху святого Якова в Україні та Європі

А ви знали, що шлях святого Якова з кожним роком стає все популярнішим? Причин є немало, перш за все люди втомлюються від міської метушні і хочуть провести трохи часу наодинці з собою та перезарядитись. Окрім того, долати піші маршрути набагато дешевше, ніж подорожувати класичним методом. Проте у кожного та кожної є своя власна причина, хтось робить це просто для забави, а хтось сприймає шлях як прощу. Але одне можна сказати точно, навіть якщо ви почали проходити маршрут без мети, вона у вас обов'язково з'явиться у дорозі.

А ми хочемо вам розповісти, як змінювалась кількість мандрівників на шляху святого Якова кожного року. Ще у 1985 році офіційно маршрут здолало менше 1000 людей, вважалось що маршрут починає занепадати, проте вже за 8 років було зафіксовано, що кількість мандрівників, які отримали сертифікати сягнула майже ста тисяч. 

З того часу, кількість мандрівників тільки збільшується, і серед українців маршрут теж користується популярністю, ми сподіваємось, що незважаючи на складні обставини, ви теж мали можливість здолати каміно у цьому році, проте якщо не вдається поїхати на європейське каміно, ви завжди можете спробувати пройти українське.

Відкриття сезону Подільського шляху святого Якова заплановано на 25 квітня, поки ми готуватимемо маршрут до відкриття та сподіваємось, що у наступному році кожен та кожна зможе здолати Camino Podolico.